torsdag 13. mars 2008

Mannen som elsket Yngve








Det er på slutten av 80-tallet, nærmere bestemt 1989. Jarle klepp er en radikal 17 åring og spiller i punkband. Han har en fin kjæreste, en kul venn og alt er bra. Bandet skal være oppvarmingsband for en kjent gruppe og alt går bra mellom han og kjæresten. En dag får klassen en ny elev, Yngve. Den dagen blir alt satt på hodet. Yngve er rake motsetningen fra Jarle, han spiller tennis og hører på synthesizer pop. Jarle blir helt betatt av Yngve og vet ikke hva som skjer eller hva han skal gjøre.


Hele handlingen foregår litt utenfor Stavanger i et miljø der alle hører på listepop og er kapitalister. Helt annerledes fra Jarle.



Filmen var rett og slett utrolig bra. Selv om jeg ikke var født på 80-tallet kan jeg godt forestille meg at det var slik. Strålende skuespill, alt virker ekte og autentisk. Følelser, sinnstemninger og meninger kommer godt fram. Her er det talent.



Debutantegissør Stian Kristiansen har en meget god regi på Tore Renbergs roman. Politiske meninger kommer godt frem og flere forhold er med i filmen, alle rundt Jarle.

En fornøyelse. Absolutt verdt å se.

Ingen kommentarer: